Tanjung Puting National Park

Tanjung Puting National Park

door Getaway Travel

In het zuidwestelijk deel van Borneo ligt het Tanjung Puting National Park. Het is het bekendste nationale park van Kalimantan en omvat een gebied van 400.000 hectare. Het park kent een gevarieerd landschap. Zo vind je er verswatermoerassen en laaglandregenwouden. Er zijn alleen mangrovebossen langs de kust. Het wildleven in het park is zeer gevarieerd. Er komen onder meer luipaarden, civetkatten, een aantal soorten herten en bantengs in het park voor.

De vogels zijn rijk vertegenwoordigd in het park met meer dan 220 soorten. Er komen twee soorten krokodillen in het park voor, talloze slangen en kikkers en een aantal bedreigde diersoorten, waaronder de gelukbrengende 'draakvis'.

ZELF NAAR Tanjung Puting National Park?

Bekijk alle 3 reizen naar Tanjung Puting National Park

Orang-oetans

De show wordt in Tanjung Puting echter gestolen door de twee primaten die het park bewonen; de orang-oetan en de alleen op Kalimantan voorkomende neusaap, de Proboscis.

Bij Tanjung Harapan, Pondok Tangui en Camp Leakey worden orang-oetans gerehabiliteerd opdat ze weer terug kunnen keren naar de wildernis. Camp Leakey is ook een onderzoekscentrum waar men het fijne van de orang-oetans tracht te achterhalen. Het Natai Lengkuas onderzoekscentrum houdt zich bezig met de neusapen, de vegetatie en de herstel van de bossen. Je kunt beide onderzoekscentra bezoeken.

Reizen Tanjung Puting National Park

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors