Borobudur

Borobudur

door Getaway Travel

De Borobudur in Centraal-Java is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. De Borobudur ligt op ongeveer 40 kilometer ten noordwesten van Yogyakarta. Met een omtrek van vijf kilometer en een steenoppervlak van ruim 60.000 vierkante kilometer is het complex een van de grootste monumenten van de wereld.

Het boeddhistische complex is op en over een berg gebouwd in de vorm van een terrasvormige afgeplatte pyramide. De negen verdiepingen waaruit de Borobudur is opgebouwd vormen een gids naar de boeddhistische verlichting voor priesters en pelgrims.

Replica van het universum

Op de eerste vier verdiepingen met rechthoekige terrassen zijn ruim 1500 reliefs te zien waarin het leven van Boeddha wordt afgebeeld. Op de drie hoger gelegen cirkelvormige terrassen zijn meer dan 400 stoepa's te vinden met in elk daarvan een Boeddhabeeld.

De Borobudur is niet alleen het hoogste symbool van het boeddhisme maar is tegelijkertijd ook een replica van het universum. Het staat symbool voor de drie niveaus van de microcosmos: in het eerste niveau is de wereld van het menselijke verlangen beeinvloed door negatieve impulsen, in het middelste niveau is de mens in controle over zijn negatieve impulsen en gebruikt hij zijn positieve impulsen. In het laatste niveau is de mens niet langer beperkt door fysieke en materiele verlangen.

Like deze pagina

Reizen Borobudur

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors