Borobudur
-
- Algemene ervaring
- Schoonheid
- Interessant
- Authenticiteit
- Bereikbaarheid

Borobudur

door Getaway Travel

De Borobudur in Centraal-Java is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. De Borobudur ligt op ongeveer 40 kilometer ten noordwesten van Yogyakarta. Met een omtrek van vijf kilometer en een steenoppervlak van ruim 60.000 vierkante kilometer is het complex een van de grootste monumenten van de wereld.

Het boeddhistische complex is op en over een berg gebouwd in de vorm van een terrasvormige afgeplatte pyramide. De negen verdiepingen waaruit de Borobudur is opgebouwd vormen een gids naar de boeddhistische verlichting voor priesters en pelgrims.

ZELF NAAR Borobudur?

Bekijk alle 43 reizen naar Borobudur

Replica van het universum

Op de eerste vier verdiepingen met rechthoekige terrassen zijn ruim 1500 reliefs te zien waarin het leven van Boeddha wordt afgebeeld. Op de drie hoger gelegen cirkelvormige terrassen zijn meer dan 400 stoepa's te vinden met in elk daarvan een Boeddhabeeld.

De Borobudur is niet alleen het hoogste symbool van het boeddhisme maar is tegelijkertijd ook een replica van het universum. Het staat symbool voor de drie niveaus van de microcosmos: in het eerste niveau is de wereld van het menselijke verlangen beeinvloed door negatieve impulsen, in het middelste niveau is de mens in controle over zijn negatieve impulsen en gebruikt hij zijn positieve impulsen. In het laatste niveau is de mens niet langer beperkt door fysieke en materiele verlangen.

Reizen Borobudur

Reviews Borobudur

Een plaats om terug komen (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Ronnie Wellen op 21 november 2017

Ik was bezoek bij mijn vader en familie van mijnstiefmoeder, mijn eerst keer naar Indonesië is alles wat ik verwacht had dat was het allemaal niet, het was nog veel mooier en groter dan ik dacht. Een wonderschoon natuurgebied. Vele bergen, de Merapi vulkaan en de tempels zijn heel erg mooi en leerzaam om te zien. Met natuurlijk de Borobudur als de nummer 1 waar je geweest moet zijn. We kregen een tourgids mee. Yandu genaamd deze man heeft zichzelf Nederlands geleerd door middel van toeristen en een paar boeken. Zo heeft hij nu een erg mooie baan vertelde hij me, en doet het met heel erg veel plezier. Als je in een korte broek of rok komt dit is niet toegestaan om zo naar de tempel te lopen. En krijg je eerst een sarong die je om moet doen, die moet je aan het einde weer inleveren.

Pluspunten Borobudur

  • heel veel aardige mensen. die graag een praatje maken en willen weten waar je vandaan komt
Ultieme tip: Maak een tochtje met de paardenkoets. Ontwijk de drukke straatverkopers. Met de koets kom je langs een leuke souverniers/eettentje waar je gratis gemberthee krijgt
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors