Dag van de Stilte

Dag van de Stilte

door Getaway Travel

De Dag van de Stilte, oftewel Nyepi, is een hindoe-feestdag om het nieuwe jaar te vieren volgens de maankalender van het eiland Bali. Op deze dag lijkt het hele eiland compleet verlaten. Alle openbare instellingen en winkels zijn gesloten en de lichten over het hele eiland blijven uit.

Auto's en fietsen blijven onaangeraakt op hun plek staan. Sterker nog, het eiland wordt zelfs geheel gesloten: boten en vliegtuigen komen er niet in. Mensen blijven thuis met gesloten ramen en deuren en maken vooral geen geluid. De dag van de stilte is een dag van vasten en mediteren.

ZELF NAAR Indonesië?

Bekijk alle 225 reizen naar Indonesië

De avond voor deze stille dag, wordt Ogoh-Ogoh gevierd. In tegenstelling tot Nyepi wordt er nu juist ontzettend veel lawaai gemaakt. In optochten met grote poppen worden de goden aangeroepen om de slechte geesten van het eiland te verdrijven.

De dag van de stilte is bedoeld om de kwade geesten die toch nog over het eiland komen vliegen, de volgende dag, te laten denken dat het eiland uitgestorven is. Zodat ze wegblijven en niet meer terugkomen.

Reizen Indonesië

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors