Duurzaam reizen Filipijnen

Duurzaam reizen Filipijnen

door Getaway Travel

De Filipijnen worden met hun 7000 eilanden, vriendelijk glimlachende inwoners en wereldberoemde rijstterrassen ook wel de vergeten eilanden van Zuidoost-Azië genoemd. Het land wordt wel eens geassocieerd met chaotische steden en prostitutie, maar als je er niet naar op zoek gaat zul je zien wat voor schoonheden er op de eilanden verborgen zijn.

Op sommige eilanden heeft de natuur plaats moeten maken voor woon-werkgebied, maar op de meeste eilanden, zoals bijvoorbeeld op Palawan, zie je nog prachtige tropische regenwouden en natuurschoon.

ZELF NAAR Filipijnen?

Bekijk alle 10 reizen naar Filipijnen

Het is echter maar de vraag of de natuurlijke rijkdommen van de Filipijnen er in de toekomst nog steeds zullen zijn. Het groeiende toerisme heeft namelijk een grote invloed op de natuur, maar ook op de bevolking. Een Aziatisch gezegde luidt: Toerisme is als vuur, je kunt er op koken maar het kan net zo goed je huis afbranden'. Dit geeft heel kernachtig weer waar het om draait. Het toerisme kan voor armere landen zoals de Filipijnen een welkome bron van inkomsten zijn, maar het kan ook veel negatieve gevolgen met zich mee brengen.

De culturele en natuurlijke rijkdommen van de Filipijnen zijn helaas niet vanzelfsprekend. Jouw bezoek kan een behoorlijke impact hebben op het land, de natuur en de bevolking. Zeker in gebieden waar toerisme in korte tijd hard groeit, en waar men nauwelijks is voorbereid, kunnen de negatieve gevolgen groot zijn. Hierbij kun je denken aan waterschaarste, afvalproblematiek, geluidsoverlast, schade aan het landschap en verlies aan biodiversiteit. Je kunt als reiziger een deel van deze problemen zelf in de hand houden. Als je hier bewust mee omgaat, maakt dat je vakantie leuker, leerzamer en een stuk duurzamer.

Duurzaam toerisme

Duurzaam toerisme betekent toerisme waarbij je naast je eigen plezier, ook rekening houdt met het milieu en de mensen die wonen in jouw reis bestemming. Toerisme in harmonie met de natuur, waar de lokale bevolking de vruchten van plukt. Je denkt nu misschien aan primitief vakantie vieren in een hutje op de hei, maar dat hoeft absoluut niet het geval te zijn. Duurzaam toerisme is niets anders dan een bewuste manier van reizen waarbij je geniet van al het moois en tegelijkertijd bescherm je de schoonheden van de Filipijnen voor de toekomst.

Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het helemaal niet. Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden om op een gemakkelijke manier een steentje bij te dragen aan de duurzame ontwikkeling van de Filipijnen.

Reizen Filipijnen

Specialisten Filipijnen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors