Hué Jouw vakantie naar Zuidoost-Azië begint hier!
-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Locals
- Restaurants
- Veiligheid
- Stranden

Hué

door Getaway Travel

De indrukwekkende stad Hué was ooit hét centrum van Vietnam. Het was de plek waar politieke intriges afspeelden, culturele innovaties plaatsvonden en de beste scholen stonden. Bovendien regeerden hier tussen 1802 en 1945 de keizers van de Nguyen-dynastie. Daarna viel de stad in handen van de Japanners en de Fransen en leed het sterk onder de bloedige strijd van het Tet Offensief.

Maar nog steeds kent Hué een aristocratische sfeer en architectonische hoogstandjes uit het keizerlijke verleden. Het is een stad van musici, filosofen en dichters. De stad heeft misschien wel de Vietnamese identiteit het beste kunnen bewaren.

ZELF NAAR Hué?

Bekijk alle 50 reizen naar Hué

Keizerlijke Stad

Dwars door de stad stroomt de Parfumrivier. Aan de noordwestelijke oever liggen de oude stad met de citadel, de overblijfselen van de Keizerlijke Stad met daarin de Verboden Purperen Stad. Hier kun je prachtige wandelen langs deze oude schatten van Hué. De nieuwe stad op de zuidoostelijke oever heeft een sterke Franse invloed.

Dit deel van de stad kent moderne westerse gebouwen en koloniale architectuur en je vindt er de meeste hotels. Volgens Vietnamezen blijft het in deze stad niet bij architectonische schoonheid. Hier zouden de mooiste vrouwen van Vietnam wonen, omdat de keizers destijds uit alle hoeken van het land dé schoonheden naar Hué lieten komen.

Reizen Hué

Meer Hué

Reviews Hué

Keizerlijk (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Trijnie Ebbinge op 04 augustus 2017

We hebben twee overnachtingen in deze stad gehad. Alles was echt prachtig. De Verboden Stad, de Thien Mu pagode, tocht in een drakenboot over de Parfum rivier, het mausoleum van Minh Mang.
Vooral Hué 's avond als de lichten branden. Het lijkt dan net op een disco stad

Ultieme tip: Heerlijk goed eten en niet al te duur bij restaurant Song Huong (floating restaurant) op de Parfum rivier. Eten en een prachtig uitzicht
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors