Geldzaken Vietnam

Geldzaken Vietnam

In Vietnam betaal je met de dong (VND) of met de Amerikaanse dollar. Van de Dong zijn er biljetten van 100d, 200d, 500d, 1000d, 2000d, 5000d, 10000d, 20000d, 50000d, 100000d en 500000d. Er bestaan munten van 200, 500, 1000, 2000 en 5000 dong.

Pinnen

In Vietnam komen er steeds meer banken met pinautomaten waar je met je eigen pas gemakkelijk geld kunt opnemen. Deze zijn vooral in grote steden als Hanoi en Ho Chi Minh City. Neem een grote portemonnee mee want je haalt al snel een miljoen dong (ongeveer honderd euro) uit de automaat.

Banken

In de banken in deze steden kun je geld wisselen, maar wees er op voorbereid dat in kleinere plaatsen vaak alleen maar de US dollar wordt geaccepteerd.

Creditcard en cheques

In de grotere steden en op toeristische plekken kun je terecht met je creditcard. Let op: een extra belasting van 3 procent bovenop je rekening is niet ongewoon. Aan traveller cheques heb je niet veel wanneer je buiten de steden reist. Je kunt beter een stapel dollars meenemen.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors