Duurzaam reizen Vietnam

Duurzaam reizen Vietnam

door Getaway Travel

Vietnam is een prachtig land met paradijselijke stranden, een sprookjesachtig landschap, een vriendelijke boerenbevolking en exotische diersoorten. Het land begint zich dan ook steeds meer te ontwikkelen tot een populaire toeristische bestemming. Anderzijds is het een land waar mensenrechten nog altijd geschonden worden, kinderprostitutie (ondanks het verbod) nog veel voorkomt, en de lokale bevolking maar weinig profiteert van de toenemende opbrengsten van het toerisme.

Vietnam is schitterend, maar de schoonheden zijn niet vanzelfsprekend. Jouw bezoek kan namelijk een behoorlijke impact hebben op het land, de natuur en de bevolking. Zeker in gebieden waar toerisme massale vormen heeft aangenomen, en waar men nauwelijks is voorbereid, kunnen de negatieve gevolgen groot zijn.

ZELF NAAR Vietnam?

Bekijk alle 101 reizen naar Vietnam

Hierbij kun je denken aan waterschaarste, afvalproblemen, geluidsoverlast, kinderprostitutie, landschapsvernietiging, verlies aan biodiversiteit en scheve verhoudingen met de lokale bevolking. Je kunt als reiziger een deel van deze problemen zelf in de hand houden. Als je hier bewust mee omgaat, maakt dat je vakantie leuker, leerzamer en een stuk duurzamer.

Duurzaam toerisme betekent toerisme waarbij je naast je eigen plezier, ook rekening houdt met het milieu en de mensen die wonen in jouw reisbestemming. Toerisme in harmonie met de natuur, waar de lokale bevolking de vruchten van plukt. Je denkt nu misschien aan primitief vakantie vieren in een hutje op de hei, maar dat hoeft absoluut niet het geval te zijn. Duurzaam toerisme is niets anders dan een bewuste manier van reizen waarbij je geniet van al het mooist en tegelijkertijd de schoonheden van Vietnam ook bewaard blijven voor de toekomst.

Dit lijkt misschien ingewikkeld en moeizaam, maar dat is het helemaal niet. Er zijn namelijk heel veel manieren waarmee jij op een gemakkelijke manier een steentje kunt bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van Vietnam.

Reizen Vietnam

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors