Duurzame accommodatie Vietnam

Duurzame accommodatie Vietnam

door Getaway Travel

Als je zelf je accommodatie boekt, kun je in Vietnam kiezen voor een duurzame accommodatie. Waar moet je dan op letten? Een duurzame accommodatie is meestal kleinschalig en gaat zuinig om met water en energie. Bovendien wordt er vaak gebruik gemaakt van lokale producten en krijg je de kans echt kennis te maken met de Vietnamese cultuur. Omdat zowel het personeel als de eigenaar uit de omgeving komt, leer je de locals en hun gewoontes pas echt kennen!

Duurzaam betekent niet per definitie oncomfortabel en primitief. Er zijn allerlei verschillende soorten duurzame accommodaties in Vietnam. Van luxe ecolodges in de jungle, naar guesthouses, farmstays of campings, voor ieder wat wils. Hier enkele voorbeelden:

ZELF NAAR Vietnam?

Bekijk alle 104 reizen naar Vietnam

Farmstay

Een hele leuke en duurzame manier om in Vietnam de nacht door te brengen is in een farmstay. Je logeert bij een Vietnamese familie op het platteland en krijgt op deze manier een unieke kans om eens het echte Vietnam te leren kennen. Grote luxe hoef je niet te verwachten, maar het is wel een ervaring die je nooit meer zal vergeten.

Eco-lodges

Voor een iets exclusiever gevoel zijn er heel veel eco-lodges in Vietnam. Deze lodges zijn goed aangepast aan de natuurlijke omgeving, en zijn dan ook veelal te vinden in of rond nationale parken. Ze variëren in luxe en prijs, er zijn lodges met zwembaden maar ook boomhutlodges! Wel hebben ze gemeen dat ze geïntegreerd zijn in de omgeving en het milieu geen schade berokkenen.

Guesthouses

Kleinschalige en vaak eenvoudige accommodaties voor een lage prijs: guesthouses. Je vindt ze overal in Vietnam. Meestal zijn ze eigendom van een familie, soms zijn ze in handen van een buitenlandse partner. Het is het meest duurzaam als je bij een guesthouse, ofwel pension logeert wat door locals gerund wordt. Luxueus zijn deze accommodaties niet en slechts enkele besteden aandacht aan duurzaamheid. Maar je investeert in ieder geval wel in de lokale economie en voor de prijs hoef je het niet te laten: vaak kost het je niet meer dan 5 euro per nacht.

Kamperen in een nationaal park

Wil je het echt duurzaam reizen? En ook genieten van de prachtige flora en fauna die Vietnam rijk is? Maak dan een tour door een nationaal park in Vietnam, het liefst met een lokale gids. Je overnacht soms in niet meer dan een eenvoudige hut of tent, maar je bent dichter bij de natuur dan ooit. Slapen onder de sterren, met de geluiden van exotische dieren op de achtergrond: dat is toch de ultieme jungle beleving!

Reizen Vietnam

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors