Bevolking Vietnam

Bevolking Vietnam

door Getaway Travel

In Vietnam wonen ruim 85 miljoen mensen. De meeste daarvan wonen in de steden in de twee grote rivierdelta's, Hanoi en Ho Chi Minh City. De etnische Vietnamezen vertegenwoordigen meer dan 85 procent van de bevolking. Daarnaast zijn er ongeveer vijftig minderheidsgroepen die voornamelijk in de hooglanden leven.

Langs de Cambodjaanse grens en de monding van de Mekong rivier leven veel Cambodjanen, Khmer Kron genoemd.

ZELF NAAR Vietnam?

Bekijk alle 104 reizen naar Vietnam

De grootste etnische minderheidsgroep zijn de Moi. Dit bergvolk houdt zich nog altijd een beetje afzijdig van de rest van het land en is tot op zekere hoogte autonoom. Vietnamees is ook hier de hoofdtaal, maar op scholen worden ook nog wel dialecten geleerd. De Moi zijn niet boeddhistisch, maar leven nog volgens een natuurleer. Hier worden nog dieren geofferd aan de geesten en gaan mensen niet naar de dokter maar naar een medicijnman.

Veel Vietnamezen zijn naar het buitenland vertrokken, naar schatting ongeveer twee miljoen. Een grote meerderheid vertrok tussen 1975-1984 na de Vietnamoorlog. Velen emigreerden naar de Verenigde Staten en Frankrijk maar ook landen als Duitsland, Canada en Nederland trokken veel Vietnamezen. In 1987 was er een tweede emigratiegolf door de bittere armoede die het land trof.

Taal

Vietnamees is de hoofdtaal, maar je kunt hier ook terecht met Frans, Chinees, Engels (wel voornamelijk in het zuiden) en Khmer.

Reizen Vietnam

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors