Religie Vietnam

Religie Vietnam

door Getaway Travel

Vietnamezen noemen zich boeddhistisch maar zijn van oorsprong confucianistisch. Confucianisme is geen echte religie maar meer een serie leefregels. Deze regels zijn geïntroduceerd door de Chinese filosoof K'Ung Fu Tzu (Confucius) en hebben een grote invloed gehad op de Chinese cultuur en die van de omringende landen zoals Vietnam. Dit land was maar liefst duizend jaar onderdeel van China. Het confucianisme gaat over een juiste manier van leven waarin respect, menselijkheid en trouw belangrijke peilers zijn.

Slechts kleine minderheden zijn katholiek, moslim of aanhanger van minder bekende religies als het Hoa Hao (afgeleid van het boeddhisme) of het taoïsme. Een andere sterk opkomende stroming is het Cao Daism. Dit geloof combineert een beetje het beste van alle religies, maar wordt gezien als een sekte.

ZELF NAAR Vietnam?

Bekijk alle 104 reizen naar Vietnam

Astrologie en voorspellingen

Bijna geen volk is zo bijgelovig als de Vietnamezen. Hier vinden mensen astrologie veel belangrijker dan godsdienst of wetenschap. Zo is het bijvoorbeeld not done om met iemand te trouwen die volgens de Chinese dierenkalender niet bij jouw sterrenbeeld past. Kwaaltjes worden opgelost met een amulet en een voorspellende droom wordt voor waar aangenomen.

Het is dus niet zo vreemd dat Vietnam wordt overspoeld met handlezers, medicijnmannen en profeten. Deze bijgelovigheid is al zo oud als het volk zelf. Het ging zelfs zo ver dat belangrijke leiders in tijden van oorlog rekening hielden met de stand van de sterren of voorspellingen voordat een strategische 'move' werd ondernomen.

Reizen Vietnam

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors