Cat Ba Island
8,7
9,0 Algemene ervaring
8,0 Locals
9,0 Interessant
8,0 Natuur
9,0 Stranden
8,0 Wildlife
10,0 Wandelingen en/of andere activiteiten

Cat Ba Island

door Getaway Travel

Cat Ba is het grootste eiland van Halong Bay in het noordoosten van Vietnam. Inwoners van Hanoi noemen dit eiland ook wel 'Costa de Cat Ba' en ze trekken er in de weekenden massaal naar toe. Dat Costa zal wel betrekking hebben op het strandgedeelte, want qua nachtleven valt hier niet al te veel te beleven. Hoewel, mocht je een enorme karaoke-fanaat zijn dan zit je hier absoluut op je plek.

Cay Kim Gao-boom

Op de weekenden na is het hier behoorlijk uitgestorven. Niet dat er daarom niks te zien valt. De helft van dit vrij grote eiland is namelijk uitgeroepen tot nationaal park. In deze tropische regenwouden kom je twintig verschillende wilde diersoorten tegen en heel wat unieke boom- en plantensoorten. Zo groeien er maar liefst 160 soorten met een geneeskrachtige werking.

ZELF NAAR Cat Ba Island?

Bekijk alle 6 reizen naar Cat Ba Island

Dit is ook een van de weinige plaatsen waar de Cay Kim Gao staat. In de tijd van de grote keizers wilden de adel alleen eten met stokjes gemaakt van het hout van de Cay Kim Gao-boom. Er wordt namelijk beweerd dat het hout zwart kleurt als er gif in het eten zit...

Stranden

In Cat Ba zijn er drie stranden: Cat Co I, Cat Co II en Cat Co III. De stranden zijn niet onaardig en de zee is mooi en helder. Je kunt er prima snorkelen, zwemmen of kajakken. Maar zoals met alles op dit eiland wordt er erg gewichtig over gedaan, terwijl er veel betere stranden te vinden zijn rond Halong Bay. Mocht je de drukte een beetje willen ontwijken, regel dan een boot waarmee je naar de dichtbijgelegen eilanden Cat Trai Gai, Duong Gianh of Hien Hao kunt gaan. De archipel heeft nog 336 andere eilanden die veel tropischer, mooier en minder toeristisch zijn.

Bereikbaarheid

Er vertrekken dagelijks boten naar Cat Ba Town vanuit Cat Hai en Halong City. De snelste manier is meegaan met een Russische hydrofoile vanuit Hai Phong. Die brengt je in 45 minuten naar Cat Ba Town. Voor deze verbinding moet je wel ruim op voorhand tickets regelen, zeker in het hoogseizoen. Let er op dat ze zeer vreemde vertrektijden hebben.

Reizen Cat Ba Island

Reviews Cat Ba Island

Visiting CatBa (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Christel Brouwer op 23 november 2019

Cat Ba is een prachtig eiland bij Vietnam. Het is toeristisch maar gelukkig wel met mate. Je kan op dit eiland genieten van de mooie (en rustige) stranden, op avontuur gaan in het national park waar je kan genieten van de natuur, en met medereizigers een drankje doen bij een gezellig café. Als je naar Vietnam gaat mag CatBat absoluut niet ontbreken!

8,7
9 Algemene ervaring
8 Locals
9 Interessant
8 Natuur
9 Stranden
8 Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Cat Ba Island

  • betaalbaar
  • goede vibe
  • mooie omgeving

Minpunten Cat Ba Island

  • niks
Ultieme tip: Dagtour per boot door de prachtige rotsen rondom CatBa, bezoek het nationaal park, relax op de mooie stranden.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors