Vrijwilligerswerk Vietnam

Vrijwilligerswerk Vietnam

door Getaway Travel

Vrijwilligerswerk in Vietnam is een bijzondere ervaring. De levensstandaard in Vietnam is laag en de bevolking kan wel wat hulp gebruiken. Jij kunt dus écht iets bijdragen! Je zult versteld staan van de opgewektheid en dankbaarheid van de Vietnamese bevolking. Door samen met hen te wonen en te werken maak je op een leuke wijze kennis met de lokale cultuur. En dat allemaal terwijl je wordt omgeven door de schitterende en sprookjesachtige natuur van het mooie Vietnam.

Er zijn veel mogelijkheden voor ontwikkelingswerk in Vietnam. Je kunt je hier als individu of samen met een bekende voor aanmelden. De meeste organisaties bieden je uitgebreid de mogelijkheid om, naast het vrijwilligerswerk, excursies te maken waardoor je nog meer ziet van Vietnam.

ZELF NAAR Vietnam?

Bekijk alle 104 reizen naar Vietnam

Meestal worden er geen bijzondere eisen aan vrijwilligers gesteld op het gebied van opleiding en ervaring. Toch is niet iedereen geschikt. Het is belangrijk dat je fit, avontuurlijk en praktisch ingesteld bent en dat je goed kunt samenwerken. Reken niet op overnachtingen in een vijfsterrenhotel. Soms zul je zelfs onder niets meer dan een heldere sterrenhemel (en een klamboe) slapen!

Projecten

De projecten waar je als vrijwilliger aan kunt bijdragen zijn heel divers. Deze kunnen bijvoorbeeld gericht zijn op de ontwikkeling van de gemeenschap. Dankbaar werk is lesgeven op een basisschool, of werken in een weeshuis. Door het overdragen van kennis, zoals wiskunde of de Engelse taal, geef je de kinderen kans op een betere toekomst. Of wat dacht je sporten en spelen met de kinderen? Ze zullen dit schitterend vinden!

Ook kun je terecht komen in klinieken, ziekenhuizen of werken met straatkinderen. Soms houd je je bezig met het begeleiden en ondersteunen van getraumatiseerde kinderen, die niemand meer hebben. Je taken kunnen bestaan uit het verrichten van medische zorg en het steunen van de kinderen bij het verwerken van hun trauma. Vooral het geven van aandacht en liefde is hier belangrijk.

Andere projecten zijn meer gericht op het behoud van de natuur en de bescherming van bedreigde dieren. Je kunt werken in een revalidatiecentrum voor bijvoorbeeld olifanten of apen. Hier worden zieke en gewonde dieren verzorgd en weesjes opgevoed, met de bedoeling dat deze dieren worden teruggeplaatst in de natuur. Dat zullen je mooiste momenten zijn!

Organisaties

Was je al van plan om Vietnam als vrijwilliger te leren kennen? Of ben je nu enthousiast geraakt? Je kunt natuurlijk alles zelf regelen, maar dat duurt lang en verloopt soms moeizaam. Denk maar aan visums, verzekeringen, woonruimte en andere formaliteiten.

Er zijn veel goede organisaties die gespecialiseerd zijn in vrijwilligerswerk. Vaak bieden ze in Nederland al een cursus aan, om je goed voor te bereiden op het land. Bij sommige organisaties is het mogelijk om de andere deelnemers aan een project al in Nederland te leren kennen. Verder is het fijn om ter plekke begeleid te worden door mensen die alle ins and outs van het land kennen. Bovendien kan je er altijd aan de bel trekken, mocht het werk niet zijn wat je ervan verwacht of als er andere problemen zijn.

De organisaties vragen een bijdrage van de vrijwilliger zelf. In deze bijdrage zijn kosten opgenomen voor je ticket, vervoer binnen het land, eten, drinken en overnachtingen. Vaak gaat ook een deel van deze bijdrage naar het project zelf. Zonder deze bijdrage kunnen veel organisaties hun projecten niet uitvoeren.

Zin in vrijwilligerswerk in Vietnam? Om meer te lezen over vluchtelingenhulp in Vietnam, kun je het beste eens gaan kijken bij een van de organisaties die gespecialiseerd zijn in ontwikkelingshulp

Reizen Vietnam

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors