Praktische tips Vietnam

Praktische tips Vietnam

door Getaway Travel

Wij zijn gewend om altijd schoon water en energie voor handen te hebben, en vinden een warme douche dan ook heel normaal. In sommige landen - waaronder ook Vietnam - is dit niet het geval. Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten bij het gebruik van deze faciliteiten.

Water

Wist je dat je op vakantie gemiddeld drie tot vier keer zoveel water gebruikt als thuis? Door je waterverbruik te matigen kun je dit een heel stuk terug dringen. Neem een douche in plaats van een bad, en draai de kraan dicht tijdens het tanden poetsen. Op veel plekken in Vietnam is water een schaars goed en de lokale mensen moeten het soms te voet ergens vandaan halen. Water wat uit de kraan komt kun je niet drinken dus je zult flessen water moeten kopen. Dit zorgt helaas ook weer voor een hoop extra plastic afval. Ga er daarom zuinig en bewust mee om.

ZELF NAAR Vietnam?

Bekijk alle 101 reizen naar Vietnam

Energie

Elektriciteit kost geld en wordt opgewekt met natuurlijke grondstoffen die ooit op zullen raken. Door heel kleine dingen kun je al energie besparen. Open bijvoorbeeld niet alle ramen als de verwarming of de ariconditioning aanstaat. Gebruik je handdoeken vaker dan één keer. Elke dag wisselen is niet nodig, en een wasbeurt kost veel energie, water en schoonmaakmiddelen.

Haal je oplader uit de telefoon als het toestel opgeladen is, 95 procent van de energie wordt namelijk aan de lucht afgegeven! Doe het licht, de tv, en de ariconditioning uit als je de kamer verlaat. Dit lijkt vanzelfsprekend maar toch wordt het niet altijd gedaan.

Afval

Gooi geen afval in de natuur of op straat. Als je in een nationaal park bent en geen prullenbak kunt vinden, neem dan een plastic zakje mee waar je je afval tijdelijk in kan doen. Gooi het nooit zomaar op de grond. Zwerfafval is geen mooi gezicht en is natuurlijk schadelijk voor planten en dieren.

Reizen Vietnam

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors