Keizerlijke tombes

Keizerlijke tombes

door Getaway Travel

Bezienswaardigheden net buiten Hué die je absoluut niet mag missen zijn de keizerlijke tombes. De extravagante mausoleums herbergen de dertien Nguyen-vorsten die tussen 1802-1945 over Vietnam regeerden. Vraag je de inwoners van Hué over deze majestueuze tombes, dan krijg je de wildste verhalen.

Zo zouden de de keizers niet ín maar naast hun tombes zijn begraven, om grafschenners te misleiden. Voor de zekerheid werden de hoofden afgehakt van de grafdelvers, na hun bewezen diensten, zodat de rustplaats geheim zou blijven.

ZELF NAAR Hué?

Bekijk alle 45 reizen naar Hué

Aan de parfumrivier

De tombes liggen langs de Parfumrivier tussen de 2 en 16 kilometer ten zuiden van het centrum. Je kunt er met de taxi, bus of zelfs per fiets naartoe maar de beste manier is met de boot. Reserveer er een hele dag voor, want de tombes zijn absoluut indrukwekkend en liggen een eind uit elkaar. Ze liggen in een uitstrekt gebied tezamen met andere gebouwen en paviljoenen. Alles vormt één geheel met kunstmatig aangelegde heuvels, tuinen, vijvers en watervallen.

De tombes bestaan uit drie delen: de grafheuvel met de tombe, de tempel voor de ziel van de overleden keizer en een stèle met verhalen over al zijn goede daden. Vanuit het aangrenzende troonpaviljoen kon de keizer zien wie er zijn grafmonument binnenwandelde. Helaas is er door de jaren heen veel beschadigd, maar de restauraties zijn aan de gang.

Boeddhistische stijl

De mooiste tombes zijn die van de keizers Tu Duc, Minh Mang en Khai Dinh. Dit zijn mooie voorbeelden van Vietnamese boeddhistische stijl en architectuur. Die van Minh Mang is wellicht het meest indrukwekkend. Deze keizer regeerde tussen 1820 en 1840. Hij stierf na een ongelukkige val van zijn paard. Hij liet maar liefst 142 kinderen achter! Zijn tombe is wel 475 hectare groot en er werd ruim twee jaar aan gewerkt.

Zijn graf is geïnspireerd op de Ming Tomben bij Beijing in China. Ook hier leidt een boulevard met beelden naar de grafheuvel. De strakke bouwwerken zijn in symmetrie geplaatst en vormen een mooi contrast met de niet-symmetrische vijvers en tuinen die het complex omzoomen.

Reizen Hué

Foto's & video's Keizerlijke tombes

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors