Inle Lake

Inle Lake

door Getaway Travel

Het Inle Lake ligt in het midden van Myanmar en heeft menig reiziger naar adem doen happen vanwege de schoonheid ervan. Het lijkt wel alsof de hemel en aarde in elkaar overgaan! Hoge heuvels, kloosters en dorpen op palen van de Intha omgeven dit heldere meer. Je ziet er zowel motorboten als platte bootjes die je met de voet moet voorttrappen. Wanneer de Intha een kopje suiker, of noodles, bij de buren lenen, moeten ze wel met de boot.

In september en oktober vindt hier het Thadingyut Festival plaats: één van de mooiste festivals van het land. Ze vieren na drie weken bidden de terugkomst van Boeddha met het ontsteken van kaarsen, olielampen en papieren lantaarns. Echt een magisch schouwspel! De beste manier om Inle Lake te verkennen is per boot. Je kunt mee met een toeristische motorboot waarmee je langs de Kela Floating Gardens en de markten van aangelegen dorpen vaart.

ZELF NAAR Inle Lake?

Bekijk alle 17 reizen naar Inle Lake

Nadelen van deze tours zijn dat ze door het foute regime van de overheid worden georganiseerd én dat de motoren nogal herrie maken. Wil je de locals ondersteunen - en dat is echt aan te raden - ga dan mee met een kanotocht. Je geniet in alle rust niet alleen meer van de prachtige omgeving maar je komt ook op verborgen plekken en kleine dorpjes waar de motorboten niet kunnen komen. Je bent zelf dan ook een bezienswaardigheid bij de giechelende kinderen die naar je zwaaien.

Reizen Inle Lake

Specialisten Myanmar

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Maleisië kenner
Sponsors