Yangon Jouw vakantie naar Zuidoost-Azië begint hier!

Yangon

door Getaway Travel

Yangon, voorheen Rangoon, is een hectische 'moderne' pijler in het landschap van Myanmar. Deze voormalige hoofdstad telt maar liefst tussen de vier en vijf miljoen zielen. Voormalig, want op 7 november 2005 werd het stokje overgedragen aan Naypyidaw, dat de nieuwe jonge hoofdstad is. In Yangon is de militaire overheid gevestigd.

De bezienswaardigheid in Yangon die terecht de meeste aandacht opeist is de Schwedagon Pagode. Deze grootste tempel van Myanmar torent bijna 100 meter boven de stad en is gelegen op een heuvel.

ZELF NAAR Yangon?

Bekijk alle 26 reizen naar Yangon

Wanneer je door het centrum van de hoofdstad dwaalt, vallen je meteen de statige koloniale gebouwen op. Het hart van de stad is dan ook gebouwd door de Engelsen. Met hun bekende 'stratenplan' zul je niet snel verdwaald raken hier. Luxe en luiheid vind je wanneer je een drankje gaat nuttigen in het befaamde strandhotel. Hier wordt je omringd door koloniale pracht. Als de avond valt is een bezoek aan de Chinese avondmarkt in Chinatown een leuke ervaring. Net als een bezoek aan de Botataung Pagode, een andere imposant heiligdom in deze miljoenenstad.

Reizen Yangon

Specialisten Myanmar

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors