Myanmar weetjes

Myanmar weetjes

door Getaway Travel

Het water loopt je in de mond...

Myanmar kent heerlijke toetjes! Zij noemen deze tha yei za, letterlijk: snacks die je het water in de mond doen lopen. Op night markets liggen ze kleurrijk opgestapeld. Deze geïmproviseerde toetjes hebben een diversiteit aan ingrediënten; van rijst en bananen tot kevers en larven... De bevolking is er van overtuigd dat alles wat op de grond loopt kan worden gegeten. Dus eet smakelijk!

Killing king

Koning Thibaw regeerde van 1879 tot zijn dood in 1916 over Birma. Om aan de macht te komen executeerde hij niet minder dan tachtig van zijn mogelijke rivalen. Waaronder acht van zijn bloedeigen broers! Zijn slachtoffers werden geblinddoekt en doodgeknuppeld. Vervolgens werden zij in een greppel gegooid die werd aangestampt door olifanten.

ZELF NAAR Myanmar?

Bekijk alle 26 reizen naar Myanmar

Drinken met de vrouwen

Alcohol is in veel dorpen verboden. Maar de vrouwen lijken daar lak aan te hebben en drinken daarom buiten het dorp. Als reiziger heb je de kans om een drankje met ze mee te doen. Het is hilarisch om te zien dat de vrouwen een erg vrolijke dag hebben gehad, terwijl de mannen zwoegend met kar en vracht van het harde werken terugkomen. Hier heeft de emancipatie pas echt kans gekregen!

Reizen Myanmar

Specialisten Myanmar

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors