Vervoer in Myanmar

Vervoer in Myanmar

door Getaway Travel

Myanmar ligt niet om de hoek. Al snel neem je het vliegtuig om er te komen. Helaas is deze manier van reizen wel schadelijk voor het milieu. Vliegtuigen hebben een hoge CO2-uitstoot, wat voor een belangrijk deel bijdraagt aan het versterkte broeikaseffect. Dit heeft klimaatverandering tot gevolg, met alle problemen van dien.

Bomen en planten zetten echter CO2 om in zuurstof, en worden dan ook wel de 'groene longen van de aarde' genoemd. Er zijn organisaties die bomen aanplanten om de CO2-uitstoot van je vliegreis te compenseren.

ZELF NAAR Myanmar?

Bekijk alle 26 reizen naar Myanmar

Wil je graag naar Myanmar, zorg er dan voor dat je een directe vlucht hebt. Dit scheelt een hoop CO2-uitstoot want je hoeft minder te starten en te landen. Ook zijn er organisaties die je de kans geven de CO2 van je vlucht te compenseren door middel van een donatie. Via Greenseat of Trees for All kun je op een gemakkelijke manier je stoel 'groen' maken. Het hoeft je niet veel te kosten, en met jouw donatie ondersteun je de aanplant en bescherming van bossen wereldwijd. Zo draag je op een positieve manier bij aan het terugdringen van de CO2-concentratie en stap je met een gerust hart het vliegtuig in.

Voor je vervoer binnen Myanmar heb je verschillende mogelijkheden. Neem geen binnenlandse vlucht - dat scheelt weer een hoop CO2-uitstoot - maar doorkruis de wildernis per bus of trein. Je bent goedkoper uit en je krijgt een prachtig beeld van de indrukwekkende landschappen, flora en fauna die Myanmar rijk is.

Fietstaxi's

Voor kleinere afstanden in Myanmar is het heel eenvoudig om een fietstaxi te nemen. Heb je een langere afstand voor de boeg dan is een 'gewone' taxi aan te raden. Spreek wel altijd vooraf de prijs af met de chauffeur. Het is handig om het visitekaartje van je hotel of guesthouse mee te nemen. Niet iedereen spreekt Engels en zo kun je toch eenvoudig laten zien waar je naartoe moet. Vanwege de slechte toestand van de wegen is reizen in sommige delen van het land zwaar. Wees daar op voorbereid.

Bussen

Indien je met de lokale bevolking kennis wilt maken, is het leuk een lokale bus of pick-up truck nemen. Men gaat vaak vriendelijk en vrij met je om. Sta er niet van te kijken als iemand je vraagt bij het instappen even te helpen door zijn baby vast te houden! Er gaan ook nieuwere, meer comfortabele lange afstandsbussen. Deze stoppen om de paar uur. Reserveer je ticket wel ruim van tevoren.

Treinen

De trein gaat een stuk langzamer dan de bus, en wil nog wel eens ontsporen. Maar het zicht is vaak prachtig, vooral de rit tussen Mandalay en Lashio is een aanrader. Echter, de treinen zijn in handen van de overheid dus door het kiezen voor dit vervoermiddel ondersteun je het foute regime.

Boot

Er is maar liefst 8000 kilometer aan rivieren in Myanmar en deze worden nog vaak gebruikt voor transport. Boten en ferries met passagiers vertrekken het hele jaar door. Helaas zijn deze diensten ook in handen van de overheid. Let op: het reizen over water gaat een stuk langzamer dan over land.

Reizen Myanmar

Specialisten Myanmar

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors