Belangrijk om te weten

Belangrijk om te weten

Voor je vertrek naar Myanmar is het belangrijk om je goed voor te bereiden en je in te lezen over de politieke situatie in het land. Myanmar is jarenlang onderdrukt geweest door de militaire junta. De bevolking lijdt al jaren onder de terreur van een dictatoriaal regime. Pas de laatste jaren vinden er verschillende hervormingen plaats. De situatie lijkt te verbeteren, er zijn in 2015 zelfs weer verkiezingen geweest, en Myanmar komt langzaam uit het internationale isolement.

Toch is de situatie in Myanmar (nog) niet vergelijkbaar met die van andere Zuidoost-Aziatische landen. Openlijk krikitek uiten op de regering kan leiden tot gevangenisstraf en van een echte democratie is nog geen sprake.

ZELF NAAR Myanmar?

Bekijk alle 53 reizen naar Myanmar

Belangrijk om te weten!

Helaas heeft dit prachtige land een donkere kant en is Myanmar als reisbestemming omstreden. Het land wordt geleid door een gewelddadig militair regime en veel mensenrechten worden geschonden. Reizigers vormen geen doelwit en worden door de regering verwelkomd. Maar realiseer je dat infrastructurele en toeristische voorzieningen (vliegvelden, wegen, hotels, attracties, etc.) veelal via de overheid met dwangarbeid zijn aangelegd.

Reis je naar Myanmar, probeer deze voorzieningen te vermijden en zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale tours, hotels en restaurants. Koop niet al je spullen in één winkel, maar verspreid je aankopen. Hiermee ondersteun je de bevolking zelf die het toerisme hard nodig hebben. Vermijd diensten die door de overheid worden aangestuurd, zoals Myanmar Travel and Tours (MTT), Myanmar Airways en de IWT ferries.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Onafhankelijk advies over je reis naar Myanmar

De reisspecialisten van de Azië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Myanmar. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Azië Desk!

Like deze pagina

Reizen Myanmar

Specialisten Myanmar

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Maleisië kenner
Sponsors