Singapore Zoo

Singapore Zoo

door Getaway Travel

Singapore Zoological Gardens is misschien wel de mooiste dierentuin ter wereld! De locals noemen het ook wel Mandai Zoo. Met bijna 1,5 miljoen bezoekers per jaar is het een van de populairste toeristische attracties van Singapore. De dierentuin werd op 23 juni 1973 geopend door Dr. Goh Keng Swee.

Voor de dieren is de dierentuin relatief goed toeven: ze hebben veel ruimte naar dierentuin begrippen. De dierentuin profileert zich zelfs als 'The Open Zoo'. De 3600 beesten leven in een natuurgetrouwe omgeving en de scheiding tussen bezoekers en dieren is zoveel mogelijk verstopt achter rotsen, water en beplanting. De verblijven van gevaarlijke dieren, zoals luipaarden en jaguars, zijn afgeschermd met glasplaten.

ZELF NAAR Singapore?

Bekijk alle 6 reizen naar Singapore

Verschillende dierenrijken

Singapore Zoo heeft een oppervlakte van 28 hectare. Het is dus een aardige wandeling, als je alles wilt zien. Maar gelukkig kun je ook het treintje nemen. Laat je de dierentuin door rijden en zeg hallo tegen orang-oetans, olifanten, bengaalse witte tijgers en ijsberen. Ook zijn er prachtige themagebieden zoals Wild Africa, Australian Outback en de Reptile Garden.

Bijzonder is de Fragile Forest. In dit bos probeert men bezoekers bewust te maken van de kwetsbaarheid van het regenwoud. In de grote hal fladderen onder meer ruim tweeduizend vlinders rond.

En wat te denken van een ijsbeer. Zo dicht bij de evenaar! Zielig zou je denken, maar gelukkig hebben ze in de Singapore Zoo een goeie airco geïnstalleerd en is er een 3,5 meter diep zwembad waarin de witte kolos kan afkoelen en kan jagen op de vis dier er speciaal voor hem in zwemt.

Verder kent de dierentuin shows met apen en zeeleeuwen, worden de dieren op vaste tijd gevoederd, is er een Wildlife Healthcare & Research Centre en biedt de dierentuin verschillende educatieve programma's aan. En wil je 's nachts op avontuur in de dierentuin? Dat kan. Doe dan de Night Safari!

De Singapore Zoo ligt in het noorden van Singapore aan de Mandai Lake Road. Je kunt het vanuit het centrum van de stad bereiken met de bus en de metro. Ook vertrekt er van de grote hotels een speciale Zoo Express.

Reizen Singapore

Specialisten Singapore

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors