Religie Singapore

Religie Singapore

door Getaway Travel

In Singapore zijn bijna alle belangrijke religies ter wereld vertegenwoordigd. Het boeddhisme is de officiële godsdienst van Singapore. Ruim eenderde van de Singaporese bevolking is boeddhist. Het taoïsme is met 20 procent de tweede religie. Deze wordt voornamelijk beoefend door de etnische Chinezen. De islam en het christendom volgen. Deze laatste religie telt zo'n 13 procent aanhangers van de Singaporeze bevolking. Dan is er nog een kleine groep hindoes en volgelingen van het confucianisme.

Boeddhisme

Het Chinees boeddhisme is een tak van het Mahayana-boeddhisme. In Singapore uit het zich als een progressief en kleurrijk geloof. Het heeft meer beelden dan het theravada-boeddhisme en de aanhangers gaan uit van het bestaan van meerdere boeddha's. Het uitgangspunt van Mahayanisten is dat alle levende wezens op zoek zijn naar geluk.

ZELF NAAR Singapore?

Bekijk alle 6 reizen naar Singapore

Taoïsme

Het taoïsme is een filosofische stroming die haar wortels heeft in de vroegste Chinese cultuur. Tao betekent letterlijk 'weg' of 'doelgericht-gaan'. In harmonie leven met de natuur is een belangrijk ideaal binnen het geloof. De natuur in deze brede zin wordt volgens de aanhangers bestuurd door de interactie van de kosmische krachten Yin en Yang. Het zich terugtrekken uit de mensenwereld is één van de typisch taoïstische fenomenen.

Christendom

Het christendom in Singapore kent verschillende varianten en van elk is er een kerk te vinden in de stad. Deze zijn gesticht door missionarissen toen Singapore in de negentiende eeuw werd gekoloniseerd door Engeland. Een mooie rooms-katholieke kerk is de Cathedral of the Good Shepherd, een protestantse St Andrew's Cathedral en voor een interessant voorbeeld van een orthodoxe kerk is de Armenian Church in het centrum van de stad.

Islam

De Maleisiërs woonachtig in Singapore zijn bijna allemaal islamitisch. Een deel van de Indiërs leeft ook dit geloof na. Een prachtige moskee is de Masjid Sultan die echt een bezoek waard is.

Hindoeïsme

Een kleine groep binnen Singapore heeft zich bekeerd tot het hindoeïsme. Dit zijn voornamelijk etnische Indiërs die in het begin van de negentiende eeuw naar Singapore emigreerden. Er zijn zo'n dertig hindoetempels in de stad, waaronder de opvallende Sri Mariamman Tempel in Chinatown.

Confucianisme

Het confucianisme is één van de oudste en meest invloedrijke filosofische stromingen die de Chinese cultuurgeschiedenis kent. Haar wortels berusten bij oude overgeleverde tradities en zijn waarschijnlijk zo oud als de Chinese cultuur zelf. Binnen het confucianisme staat het in ere houden van traditionele omgangsvormen, zowel binnen het gezin als binnen de structuur van de staat, centraal.

Reizen Singapore

Specialisten Singapore

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors