Sentosa Island

Sentosa Island

door Getaway Travel

Het eiland onder Singapore, Sentosa Island, is één grote attractie. Het is de favoriete plek van de Singaporezen om er een dagje tussenuit te gaan en om op het (nep)strand te liggen. Je kan je hier prima een dagje vermaken. Sentosa Island is een goed alternatief als je geen tijd hebt voor de prachtige stranden van Maleisië en Indonesië.

Attracties

In het Maleisisch betekent Sentosa 'vrede en kalmte' al is het hier met de vele attracties niet heel kalm...Vooral kinderen kunnen hier hun lol op, maar ook voor de ouders is er genoeg te doen. Er zijn musea, een mooi aquarium en outdoor activiteiten als fietsen en golf. Is een dagje niet genoeg? Blijf dan een nachtje slapen in een van de vier resorts.

ZELF NAAR Singapore?

Bekijk alle 8 reizen naar Singapore

Sentosa Island bestaat nu zo'n dertig jaar. Oude attracties worden vernieuwd en ze zijn constant bezig met nieuwbouw. Op deze manier blijft het eiland aantrekkelijk en breken ze elk jaar het bezoekersrecord. Op Sentosa wandel je van de ene attractie in de andere.

Heb je geen zin meer om te lopen, dan pak je gemakkelijk de bus of de monorail. Sentosa herbergt een tuin en een pretpark met leuke verrassingen. Underwater World is een aanrader. Net als de uitkijktoren en de verschillende musea.

Stranden

Aan de zuidkust van Sentosa liggen drie mooie aangelegde stranden: Siloso, Palawan en Tanjong. Het zand is geïmporteerd en ook de palmbomen zijn geplant. Toch krijg je hier wel een tropisch gevoel. De strandtenten zijn prima en relaxed. Met een verse cocktail in je hand en Jack Johnson op de achtergrond, waan je je bijna op een echt tropisch strand.

Siloso Beach staat in het teken van beach volleybal en watersporten. Op het strand van Palawan zie je veel gezinnen en bij Tanjong geniet je van de rust. Vooral 's avonds is het hier romantisch met de lichtjes van de boten. Of ga voor wat meer actie bij een heuse licht-, laser- en watershow! Een half uur lang trakteren ze je op technische hoogstandjes. Water en techniek lopen tijdens dit spektakel vloeiend in elkaar over.

Je bereikt Sentosa Island met de bus, over het water met de ferry of door de lucht via de kabelbaan. De laatste is zeker een aanrader! Je vertrekt vanaf Mount Faber en je hebt een prachtig uitzicht over de stad en Sentosa zelf. Alleen al de kabelbaanrit naar het eiland is al 'half the fun'.

Reizen Singapore

Specialisten Singapore

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors