Duurzaam reizen Singapore

Duurzaam reizen Singapore

door Getaway Travel

Singapore: een indrukwekkende stadsstaat waar Azië en de Westerse wereld elkaar tegemoet komen. Het is dan ook een fantastische bestemming om aan te doen op je rondreis door Azië of als tussenstop naar Australië of Nieuw-Zeeland. Toch kan je bezoek, ook in een klein land als Singapore, een behoorlijke impact hebben op het land, de natuur en de bevolking. Zeker op plekken waar toerisme massale vormen heeft aangenomen, en daar nauwelijks op voorbereid is, kunnen de negatieve gevolgen groot zijn.

Hierbij kun je denken aan waterschaarste, ontbossing, afvalproblemen, geluidsoverlast, landschapsvernietiging en verlies aan biodiversiteit. Je kunt als reiziger een deel van deze problemen zelf in de hand houden. Als je hier bewust mee omgaat, maakt dat je vakantie leuker, leerzamer en een stuk duurzamer.

ZELF NAAR Singapore?

Bekijk alle 6 reizen naar Singapore

Duurzaam toerisme betekent toerisme waarbij je naast je eigen plezier, ook rekening houdt met het milieu en de mensen die wonen in jouw reisbestemming. Toerisme in harmonie met de natuur, waar de lokale bevolking de vruchten van plukt. Je denkt nu misschien aan primitief vakantie vieren in een hutje op de hei, maar dat hoeft absoluut niet het geval te zijn. Duurzaam toerisme is niets anders dan een bewuste manier van reizen, waarbij je geniet van alles wat Singapore te bieden heeft. Het maakt het ook voor toekomstige generaties mogelijk om dit land te ontdekken.

Aangezien de levensstandaard van de inwoners van Singapore dicht bij die van ons ligt, hoef je je minder zorgen te maken om armoede dan in andere Aziatische landen. In landen waar veel honger en armoede heerst, is het moeilijker om het milieu te beschermen. Dit komt simpelweg op een lagere plaats.

In Singapore heeft de bevolking zich gelukkig wel positief kunnen ontwikkelen, maar dit is deels ten koste gegaan van de natuur. Daarom zou je in een land als Singapore vooral kunnen letten op de invloed die je uitoefent op het landschap en het milieu.

Dit lijkt misschien ingewikkeld en moeizaam, maar dat is het helemaal niet. Er zijn namelijk heel veel manieren waarmee jij op een gemakkelijke manier een steentje kunt bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van Singapore.

Reizen Singapore

Specialisten Singapore

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors