Eilanden Thailand

Eilanden Thailand

door Getaway Travel

De tropische eilanden van Thailand zijn wereldberoemd. Van Phuket tot Koh Lipe, Koh Chang tot Koh Tao: ze zijn allemaal prachtig en hebben elk een eigen sfeer. De meeste eilanden zijn droomplekken met witte stranden, palmbomen omringd door een turquoise zee. Hier maak je jaloers makende foto's die je uitvergroot aan je muur hangt.

Maar, hoe te kiezen uit dit diverse bounty island-aanbod? Is er een allermooiste Thaise eiland? Nou nee. Het hangt er vanaf waar jij behoefte aan hebt. Met luxe faciliteiten of juist back to basic, feesten tot diep in de nacht of een Robinson Crusoe-ervaring. Thailand heeft het allemaal.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 154 reizen naar Thailand

Thailand kent grofweg drie eilandengebieden: ten oosten van Bangkok tussen Bangkok en de Cambodjaanse grens, in het zuiden van de Golf van Thailand en de Andamanse Zee aan de Thaise westkust. Elke groep kent minstens twee bekende eilanden die veel reizigers trekken. Ten oosten van Bangkok liggen Koh Samet en Koh Chang, in de Golf zijn dat Koh Samui en Koh Phangan en in de Andamanse Zee liggen Phuket en Koh Phi Phi.

De laatste jaren kennen deze eilanden een enorme groei aan bezoekers met als gevolg een hausse aan horeca en touroperators. De oorspronkelijkheid van deze eilanden lijkt hierdoor te verdwijnen. Maar geef deze eilanden niet op. Ze hebben allemaal nog rustige wat meer afgelegen stranden, fijne accommodatie en een relaxte sfeer. Liever een minder ontdekt eiland? Dan heb je genoeg keus want er liggen nog een hoop pareltjes voor de Thaise kusten.

Eilanden Thailand

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors