Natuurbehoud Cambodja

Natuurbehoud Cambodja

door Getaway Travel

Zowel op het land als in het water wordt je in Cambodja overdonderd door natuurschoon en het is dan ook geweldig om dit te ontdekken en ervan te genieten. Als je wilt dat deze natuur in de toekomst ook nog zo mooi is, is het wel goed om op een paar dingen te letten.

In de jungle

In Cambodja vind je een aantal prachtige nationale parken, waar de natuur nog in volle vrijheid haar gang kan gaan. Het zijn daarnaast de leefgebieden van veel bedreigde diersoorten zoals olifanten, luipaarden en tijgers. Je zult deze dieren in de parken niet snel zien, maar dat is waarschijnlijk juist de reden waarom de dieren het er zo prettig vinden. Je kunt eco-tours boeken naar de parken, mooie trektochten maken, kajakken, vogels spotten en overnachten in een eco-lodge of op een camping.

ZELF NAAR Cambodja?

Bekijk alle 65 reizen naar Cambodja

Het is ontzettend leuk om op deze manier een kijkje te nemen in de jungle van Cambodja, maar het is wel belangrijk om op een aantal dingen te letten. Jij bent tijdens je tocht namelijk op bezoek, en zult je wel een beetje moeten aanpassen aan de omgeving. Natuurlijke ecosystemen zijn zeer kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. Ga er daarom met respect mee om, zeker in een nationaal park.

Blijf altijd op de paden, en volg de aanwijzingen op de borden. Dit is ook voor je eigen veiligheid! Je verdwaalt gemakkelijk in de wildernis. Maak daarom gebruik van een lokale gids. Hij kent de regio op zijn duimpje en kan je alles vertellen over het gebied en de dieren die er leven. Luister daarom altijd naar je gids, en bij twijfel kun je het beter vragen. Je gids heeft het beste voor met jou en de natuur. Zorg dat je de natuur niet tot last bent, ga niet toeteren of schreeuwen/luid praten. Dit verstoort de rust en de kan dieren verjagen.

Onder water

Snorkelen of duiken in de schitterende onderwaterwereld van Cambodja is alsof je je begeeft in een kleurrijk aquarium. Het is dan ook een absolute aanrader. Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. Raak nooit het koraal aan. Koralen zijn levende dieren en bovendien worden ze met uitsterven bedreigd. Ze zijn zeer kwetsbaar en zullen sterven als je ze aanraakt. Het is leuk om tussen de tropische vissen te zwemmen, of grote vissen te zien. Raak ook deze zeedieren nooit aan. Je kunt ze verwonden, afschrikken, of zelf verwondingen oplopen.

Reizen Cambodja

Specialisten Cambodja

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors