Valentijn in het water

12 februari 2015 door Getaway Travel

12 februari – De Trang Underwater Wedding Ceremony gaat vandaag van start. Tot en met 14 februari springen in het zuiden van Thailand tientallen koppels de zee in om elkaar het jawoord te geven.

Het jaarlijkse evenement wordt voor de negentiende keer georganiseerd, vooral om het toerisme in de provincie Trang een zetje te geven. Gedurende drie dagen vinden er verschillende festiviteiten plaats die hieraan bijdragen. Zo planten de stelletjes een Sri-Tang boom en trekken ze met een traditionele parade door de stad. Tot slot worden ze in een bootoptocht naar het eiland Ko Kradan gebracht, waar ze onderwater een trouwcertificaat zullen tekenen.

De bruiloften worden in Thaise stijl georganiseerd, waardoor de meeste koppels die tijdens de Trang Underwater Wedding Ceremony trouwen voornamelijk Thai zijn. Buitenlanders kunnen ook deelnemen aan de ceremonie, indien zij in het bezit zijn van een duikerscertificaat.

Toerisme in Trang

De ceremonie werd in 1966 voor het eerst gehouden, waarna het werd omgetoverd tot een jaarlijks evenement. In 2000 kwam het evenement zelfs in het Guinness Book of Records als ‘Largest Underwater Wedding Ceremony’. De toeristische autoriteiten hopen Trang door middel van dit evenement op de kaart te zetten als romantische hotspot en de natuur in die omgeving onder de aandacht te brengen.

Sponsors