Laatste dag Boun Bang Fai van start

5 juni 2015 door Getaway Travel

De laatste dag van Boun Bang Fai gaat vandaag van start in de omgeving van Vientiane en het noordoosten van Thailand. Tijdens dit jaarlijkse ritueel schieten deelnemers uit verscheidene dorpen zelfgemaakte raketten de lucht in, omdat dit voor een goede oogst zou zorgen.

Gedurende het Rocket Festival, zoals het feest ook wel bekend staat, vinden er verschillende evenementen plaats. Zo zijn er muziekvoorstellingen, dansuitvoeringen en kleurrijke parades. Tijdens de viering verkleden dorpelingen zich als het andere geslacht en zijn er veel fallusbeelden te zien.

De laatste dag van het festival bestaat uit competities waarbij een jury de raketten beoordeelt op onder meer de bereikte hoogte en afgelegde afstand. Als een raket niet goed werkt worden de makers ervan in het water of in de modder gegooid.

Phaya Thaen

Boun Bang Fai stamt nog uit de tijd voor het boeddhisme en is gewijd aan de regengod Phaya Thaen. Traditioneel gezien heeft het festival het doel om Phaya Thaen te provoceren. De raketten en het schunnige gedrag moeten zijn wraak oproepen zodat hij regen naar de aarde stuurt.

Sponsors