Hindoes vieren Thaipusam

29 januari 2015 door Getaway Travel

29 januari 2015 – Het Thaipusam festival vindt 3 februari plaats nabij Kuala Lumpur. Deze jaarlijkse religieuze viering, die tijdens volle maan in de Thai-maand van de hindoe kalender valt, is gewijd aan de hindoegod Lord Murugan. Het is een van de grootste religieuze bijeenkomsten ter wereld.

De hindoes in Maleisië komen tijdens het festival samen bij de Batu Caves net buiten Kuala Lumpur. Zij beginnen de dag met een processie die start in het centrum van de hoofdstad. Na een plechtigheid van acht uur eindigen de hindoes bij de Sri Subramaniar Swamy Temple bij de grotten om te bidden bij de altaars.

Boete betalen

De toegewijden betalen boete aan Lord Murugan, de goddelijke overwinnaar van het kwaad. Tijdens het festival doorboren zij hun tong of wangen met spiesjes, of ze hangen haken in hun rug met kleine decoraties.

Ruim een maand voor het festival bereiden de hindoes zich voor door te vasten of door een speciaal dieet te volgen. Tijdens Thaipusam raken ze in trance en vloeit er geen bloed.

Lord Murugan

Lord Murugan wordt vaak afgebeeld als een man met meerdere gezichten, rijdend op een blauwe pauw. Volgelingen bidden om zijn genade en vernietiging van hun slechte eigenschappen.

Voor de ingang van de grotten is in 2006 tijdens Thaipusam een standbeeld van Lord Murugan onthuld. Met 42,7 meter is deze gouden kolos het grootste beeld van Maleisië.

 

Sponsors