Grootste grot ter wereld open voor publiek

11 september 2013 door Getaway Travel

11 september 2013 - De grootste grot ter wereld, de Son Doong Cave in Vietnam, gaat voor het eerst open voor toeristen. In 2014 mogen 220 bezoekers een tocht door de grot maken. Voor veel avonturiers is dit een droom die uitkomt.

De grot is 2,5 miljoen jaar geleden gevormd en ligt in het Phong Nha-Ke Bang National park nabij de grens met Laos. Ze bestaat uit een vijf kilometer lange ondergrondse tunnel met doorgangen tot 80 meter breed en 180 meter hoog. Ook stroomt er een rivier doorheen. Hierdoor heeft de grot de naam Son Doong, ofwel ‘bergriviergrot’. 

Bijzonder aan de grot zijn de gaten in het plafond ontstaan door instortingen. Door deze openingen groeien verschillende planten en bomen. Ook de enorme grotparels zijn speciaal.

Vanaf 2009 onderzoeken Britse speleologen de grot en nog steeds zijn niet alle gedeeltes ontdekt. Wel is er nu een zevendaagse trek door de grot mogelijk. Deze begint met tachtig meter abseilen, waarna men ’s avonds in de grot kampeert. Aan dit avontuur hangt wel een prijskaartje van 3.000 dollar.

Sponsors