The Maze Challenge Asia

27 september 2014 door Getaway Travel

27 november 2014 – The Maze Challenge vindt aanstaand weekend  plaats in het Sepang International Circuit, Kuala Lumpur, Maleisië. Op 29 en 30 november gaan om zeven uur ’s ochtends honderden deelnemers de uitdaging aan om het snelst uit een levensgroot doolhof te komen.

Fysieke obstakels

Dit tijdelijke gigantische doolhof is de eerste in zijn soort in de wereld. Het bouwwerk is gemaakt voor The Maze Challenge en is van binnen gevuld met uitdagende fysieke obstakels. De muren zijn 2,5 meter hoog en het doolhof is 70 bij 110 meter groot. 

Spelers trainen lichaam en geest. Doordat hun zicht is belemmerd, worden hun visuele waarneming en coördinatie op de proef gesteld. 

Voorbereiding

Het wordt de renners aangeraden van tevoren naar het toilet te gaan, voldoende te drinken en gefocust te blijven. Ook dienen deelnemers schone kleding mee te nemen. Voor degenen die last krijgen van claustrofobie zijn er surveillanten en een medisch team aanwezig.

Er worden in totaal twaalf prijzen weggegeven in de categorieën Open, Student, Toerist en Media. De winnaars krijgen een geldprijs, vouchers en een horloge.

Sponsors