Azië Restaurant Awards

12 maart 2015 door Getaway Travel

12 maart 2015 – Het beste restaurant van Azië bevindt zich dit jaar in Bangkok. Op 9 maart zijn de vijftig beste restaurants van het Aziatische continent bekend gemaakt tijdens de Asia’s 50 Best Restaurant Awards in Singapore.

De award voor het beste restaurant van Azië werd dit jaar in ontvangst genomen door de Indiase Gaggan Anand voor zijn gelijknamige restaurant Gaggan. De eetgelegenheid van Anand stond vorig jaar nog op de derde plaats, maar steeg dit jaar naar de top door zijn progressieve Indiase gerechten. 

De winnaar van vorig jaar, Yoshihiro Narisa uit Tokyo, neemt de tweede plaats in met het Frans-Japanse restaurant Narisa. Op de derde plaats staat dit jaar het experimentele Ultraviolet van Paul Pairet, die comfort food combineert met projecties, muziek en geuren.

De lijst wordt gewoonlijk gedomineerd door restaurants uit China, Singapore, Japan en Bangkok. Dit jaar staan er ook nieuwkomers uit de Filipijnen en Cambodja op. Zo zijn Antonio’s uit Tagaytay en Cuisine Wat Damnak uit Siem Reap twee van de acht nieuwe restaurants op de ranglijst.

Diners Club Academy

De lijst is gebaseerd op de prestigieuze World 50 best Restaurant Awards en is dit jaar voor de derde keer gepubliceerd. De Diners Club Asia’s 50 best restaurant Academy heeft de selectie gemaakt. Dit is een groep van meer dan driehonderd voedselexperts, waaronder chefs, critici, fijnproevers en restauranthouders.

Sponsors