Ho Chi Minh Stad viert Bonsaifestival

11 juni 2015 door Getaway Travel

11 juni 2015 – De vijfde editie van het Asia-Pacific Bonsai festival werd afgelopen weekend gevierd in het Rin Rin Park, een Japans cultureel erfgoed in Ho Chi Minhstad. Van 5 tot 8 juni werden meer dan zeshonderd bonsai, of miniatuur bomen, gepresenteerd ter ere van deze kunstvorm.

Het hoogtepunt van het Bonsai Festival was een competitie waarbij deelnemers van over de hele wereld hun bonsai tentoonstelden. De deelnemers konden participeren in verschillende categorieën, waaronder ‘ancient’, ‘classical’ en ‘comtemporary’.

Naast de wedstrijd vonden er op het Bonsaifestival verscheidene activiteiten plaats. Zo waren er demonstraties van bonsai-experts, oosterse muziekvoorstellingen, kalligrafievertoningen en een veiling voor ornamentele dierenbeelden. Verder werden er Penjing en Suikseki exposities gehouden, een kunstvorm waarbij ambachtslieden miniatuur scènes vervaardigen uit steen en hout.

Asia-Pacific Bonsai Friendship Federation

Het festival wordt twee keer per jaar georganiseerd door de Asia-Pacific Bonsai Friendship Federation (ABFF) die bestaat uit Indonesië, Maleisië, Zuid-Korea, Thailand, Taiwan, Vietnam, Singapore en de Filippijnen. Deze organisatie besteed aandacht aan het behoud en de promotie van de bonsai kunst.

Sponsors