Nieuwe diersoorten ontdekt in de Mekong

19 april 2015 door Getaway Travel

28 mei 2015 – Het afgelopen jaar zijn 139 nieuwe planten- en diersoorten ontdekt in het Mekong-gebied dat zich over Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand en Vietnam uitstrekt. De vondsten zijn bekend gemaakt in het Magische Mekong rapport dat recent door het Wereld Natuur Fonds (WNF) is gepubliceerd.

Onder de nieuwe beschreven soorten bevinden zich een wandelende tak van 54 centimeter lang, een stekelige kikker die gedurende de dag van kleur verandert, een dwergvleermuis met grote hoektanden en de ‘dementorwesp’ die zijn prooi met neurotoxinen in een willoze zombie verandert. 

In de landen Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand en Vietnam zijn in totaal negentig planten, 23 reptielen, 16 amfibieën, negen vissen en een zoogdier ontdekt. Sinds 1997 zijn in de regio al meer dan tweeduizend nieuwe soorten gevonden. 

Het Greater Mekong Programme

Het rapport is een onderdeel van het Greater Mekong Programme, waarin het WWF aandacht besteedt aan de verschillende ecosystemen en de biodiversiteit in het kwetsbare Mekong-gebied. Veel van de recent ontdekte soorten worden als bedreigde soorten beschouwd door het verdwijnen van natuurgebieden, vervuiling, stroperij en illegale dierenhandel.

Sponsors