Kadayawan Festival van start

13 augustus 2014 door Getaway Travel

13 augustus 2014 – De 28ste editie van het jaarlijkse Kadayawan Festival is begonnen in Davao City in de Filipijnen. Van 12 tot 20 augustus viert de bevolking tijdens dit beroemde oogstfeest hun cultuur, de geschenken uit de natuur en al het moois en goeds in het leven.  

Festiviteiten

Kadayawan is een tijd van geluk, dans, sport, zang en traditionele offers aan de goden. Dit jaar is er onder andere een kajakrace, duik- en windsurflessen, meerdere grote concerten, modeshows, visuitjes, cruises, controversiële maar immens populaire paardengevechten en een Guinness Book of World Records poging tot het maken van de langste Zwitserse ijstaart. Tot slot vindt ook de Miss Kadayawan schoonheidswedstrijd plaats. 

De twee hoofdacts van Kadayawan zijn de bloemenparade en de straatdans. Tijdens beide evenementen wordt een scala aan lokale bloemen, groenten en fruit tentoongesteld. 

Cultuur en traditie

De dansers en deelnemers behoren tot wel tien verschillende etnische groeperingen. Op het Kadayawan Festival vieren ze de geschiedenis en cultuur die hen samenbrengt. Tegelijkertijd vieren ze hun unieke identiteit. Daartoe dragen ze prachtige traditionele kostuums in allerlei kleuren en vormen.

Sponsors