Kaarsfestival Thailand

17 juli 2014 door Getaway Travel

17 juli 2014 – Het tiendaagse kaarsfestival van Ubon Ratchathani in het noordoosten van Thailand is afgelopen vrijdag van start gegaan. De lokale bevolking laat tijdens dit traditionele jaarlijkse feest haar beroemde kaarskunsten zien. 

Tegelijkertijd komen artiesten van over de hele wereld naar Thailand om aan de International Wax Sculpture Competition mee te doen. Zij wedijveren met elkaar om de titel van mooiste wassen beeld.  

Kaarssculpturen

Het hoogtepunt van het festival vond vorig weekend plaats op Khao Phansa Day. Dit is de dag dat alle boeddhistische monniken zich terugtrekken in hun tempels om het regenseizoen al vastend uit te zitten. Khao Phansa Day wordt gekenmerkt door een enorme parade van grote kaarssculpturen. De kaarsen worden uiteraard niet aangestoken, maar staan slechts symbool voor de warmte en verlichting die de monniken in hun donkere vastentijd moeten vergezellen. Er is altijd een speciale Koninklijke kaars te bewonderen, gezonden door Zijne Majesteit Bhumibol de Grote. 

Naast kaarsen doen ook bloemenwagens, dansers en muzikanten mee aan de optocht. De overige dagen van het festival geniet men in de gehele provincie van spelen en feestmaaltijden.

Het festival is nog tot en met 21 juli te bezoeken. Toegang is gratis.

Sponsors