ZuidoostAzie.nl Jouw vakantie naar Zuidoost-Azië begint hier!

Hungry Ghost Festival

7 augustus 2015 door Getaway Travel

7 augustus 2015 - De Chinese gemeenschap in Singapore viert de aankomende weken het Hungry Ghost Festival. Tot en met 24 augustus brengen zij offers aan hun voorouders en worden verschillende evenementen georganiseerd om de geesten tevreden te houden.
Gedurende Zhong Yuan Jie, zoals het feest in het Chinees bekend staat, verbranden de inwoners papieren auto’s, horloges, juwelen en speciaal dodengeld, zodat deze in het hiernamaals terecht komen. Ook worden offers van sinaasappels, rijst en vlees op de straat achtergelaten voor de hongerige geesten.

Een hele maand lang worden activiteiten georganiseerd, zoals diners, Chinese opera’s, stand-up comedyshows, lichtshows, dansvoorstellingen en zangwedstrijden. Daarnaast zijn er paranormale tours door Singapore en veilingen in de Taoïstische Lorong Koo Chye Cheng Hong tempel.

Chinezen in Singapore

De Chinezen zijn, met bijna 75 procent van de gehele populatie, de grootste etnische groepering in Singapore. De meesten kwamen in de negentiende en twintigste eeuw naar de stad als immigranten op zoek naar werk en namen daarbij een groot deel van hun cultuur mee. 

Sponsors