ZuidoostAzie.nl Jouw vakantie naar Zuidoost-Azië begint hier!

Drieduizend klimmers hijsen Indonesische vlag

19 augustus 2015 door Getaway Travel

19 augustus 2015 – Drieduizend bergklimmers uit verschillende landen namen afgelopen maandag deel aan een ceremonie waarop de Indonesische vlag werd gehesen. Deze plechtigheid vond plaats op de 3.676 meter hoge Gunung Semeru, een actieve vulkaan in het oosten van Java. Het evenement werd georganiseerd om te vieren dat Indonesië zeventig jaar onafhankelijk is.

Om ongelukken te voorkomen werden langs de klimroute ongeveer tweehonderd personeelsleden van het Bromo Tengger Semeru National Park Agency ingezet. Daarnaast was het verboden om naar de kraterrand te klimmen, omdat de vulkaan al enkele jaren toenemende activiteit vertoont.

Vlaggenceremonies

Tijdens de Onafhankelijkheidsdag werd op verschillende plekken in Indonesië traditioneel de vlag gehesen. Zo hingen de Indonesiërs het roodwitte vaandel ook uit op de trein van Bogor naar Jakarta en in de 1,6 kilometer diepe PT Freeport Indonesia-mijn op Papoea.

Onafhankelijk Indonesië

Indonesië werd in 1945 na een driehonderd jaar durende Nederlandse bezetting uitgeroepen tot een onafhankelijke republiek. Vier jaar later droeg Nederland de soevereiniteit officieel over aan de Indonesische republiek. In de onafhankelijkheidsstrijd verloren naar schatting 150.000 Indonesiërs en zesduizend Nederlanders het leven.

Sponsors