Bali International Film Festival 2014

16 oktober 2014 door Getaway Travel

16 oktober 2014 – Onafhankelijke, bekroonde films van over de hele wereld worden nog tot 18 oktober vertoond tijdens het jaarlijkse Bali International Film Festival. In het Beachwalk Mall in Kuta zijn allerlei documentaires en speelfilms te zien, met als thema ‘Vrouwen in film’. Hiermee wil de BALINALE de bijdrage van vrouwen benadrukken in het proces van filmmaken.

De openingspremière op 12 oktober was de Mexicaanse speelfilm Manto Acuífero. De rest van het festivalprogramma bestaat uit dagelijkse filmvertoningen, openluchtvoorstellingen, prijsuitreikingen en debatten met mensen uit de filmindustrie. Indonesische en internationale filmmakers zijn uitgenodigd; schrijvers, producenten, regisseurs en acteurs zullen hun perspectieven delen.

Workshops en seminars

Ook educatieve workshops en seminars zijn een belangrijk onderdeel van het festivalprogramma. BALINALE biedt studenten en jonge filmmakers een kans om te leren van de gevestigde Indonesische en internationale professionals.

Het Bali International Film Festival is voor het eerst georganiseerd in 2007 door de Bali Taksu Indonesia Foundation, een non-profitorganisatie, om mondiale creativiteit samen te brengen. De oprichters wilden ook de groei van de Indonesische filmindustrie bevorderen. Het festival biedt nu al jaren een platform voor aspirant filmmakers om hun films aan de rest van te wereld te vertonen.

Het filmfestival sluit zaterdag af met de Amerikaanse documentaire Children of the Light, die een persoonlijke kijk geeft op het leven van Nobelprijswinnaar Desmond Tutu.

Sponsors