Azië Pasar Malam in de RAI

26 februari 2015 door Getaway Travel

26 februari 2015 – Het Azië Pasar Malam festival is afgelopen week van start gegaan in de Amsterdamse RAI. Tot en met 1 maart maken bezoekers van de beurs kennis met verschillende Aziatische culturen. 

Hal 7 van de RAI wordt gedurende negen dagen omgetoverd tot een schemerige Aziatische markt met allerlei standjes, optredens en evenementen. Hier lopen bezoekers onder begeleiding van Indonesische gamelan muziek rond tussen de verschillende Aziatisch aangeklede kraampjes. 

Bij de stands zijn verscheidene Aziatische producten te vinden. Zo zijn er kraampjes met lekkernijen uit verschillende landen, Thaise massages, muzikale workshops en oosterse handlezingen. Op de markt wordt verder oosterse koopwaar als wierook, spekkoek en traditionele Aziatische kleding verkocht.

Op de podia worden gedurende de dag demonstraties van traditionele dans en oosterse vechtsport gegeven. Ook zijn er optredens van Indonesische artiesten zoals Riem de Wolff, en wordt er drie keer per dag een modeshow gelopen.

Avondmarkt in Nederland

Pasar Malam betekent letterlijk avondmarkt. Dit evenement is een initiatief van Raja Selamat, een Indonesische migrant die zijn buren kennis wilde laten maken met de cultuur van zijn vaderland. In de jaren erna is het festival uitgegroeid tot een beurs waar de grote diversiteit aan Aziatische culturen onder de aandacht wordt gebracht.

Sponsors