Sawadee Vakanties voor reizigers

Reviews Sawadee

8,5
8,7 Algemene ervaring
8,6 Boekingsproces
8,9 Reisleiding
8,1 Accommodatie(s)
8,2 Vervoer
8,2 Prijs-kwaliteit
  • Aantal reviews: 113
  • Aantal waarderingen: 334

Vakantie voor reizigers (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Miranda Kuik op 13 november 2018

Ik maak al jaren met heel veel plezier reizen met Sawadee. Deze organisatie laat je het land ervaren zoals het is. Uiteraard bezoek je de "toeristische trekpleisters maar je brengt ook tijd door met bijv een lokale familie. Je ziet en ervaart het land in al zijn "eenvoud

Bezochte landen

  • Kenia
  • Zuid Afrika
  • Namibie
  • argentinie
  • Brazilie
  • Peru
  • Ecuador
  • Costa Rica
  • Panama
  • China
  • Maleisie
  • Vietnam
  • Indonesie
  • etc
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

In een woord geweldig (bezocht in september 2010)

Review geschreven door Mariann Dorenstouter op 13 november 2018

We hebben een fantastische reis gemaakt die ons altijd bij zal blijven. De organisatie was prima. Fijne reisleiders. Heel veel gezien. We zijn vaker in Afrika geweest maar deze reis was wel de mooiste. In September naar Ethiopie. Ik ben benieuwd of die reis nog mooier is.

Minpunten Sawadee

  • ik had graag geweten dat je Robbeneiland vooraf moest reserveren. we konden er helaas niet naar toe.

Bezochte landen

  • te veel om op te noemen
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Sawadee bedankt (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Desiree Spijkers op 11 november 2018

Alles was geweldig geweldig van het begin tot het eind super begeleiding. Elke vraag werd snel en correct beantwoord. Tijdens de reis een super programma met voldoende ruimte voor je eigen vrijheid. Als we tijdens de reis ergens tegen aan liepen wist de reisleider ons perfect te begeleiden of hulp te zoeken voor de zieke. Ik ben helemaal voor Sawadee. Heerlijk op een rondreis zonder zelf een hoop tijd kwijt te zijn met voorbereiding en toch het mooiste van het land te ontdekken.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
10 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • veel in de natuur
  • bijzondere overnachting
  • bezoek van onbekendere plekken

Minpunten Sawadee

  • kan niets bedenken
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Costa Rica nature (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Manon Willemstein op 11 november 2018

Na een last-minute geboekt te hebben, heeft Sawadee alles netjes geregeld. Super reis met een super gids. De reis was nieuw en hierdoor waren er kleine kinderfoutjes, deze werden goed op gepakt/opgelost.

De app is superhandig om iedereen alvast een beetje te leren kennen..

8,0
8 Algemene ervaring
7 Boekingsproces
10 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • Er zitten als veel excursies bij de reis
  • Er is veel informatie bekend bij de reiziger

Bezochte landen

  • costa rica
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nepal- Tibet (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Mieke Bakker op 10 november 2018

Mooie gevarieerde reis. Goed georganiseerd met een goede mix van cultuur en natuur. Veel tempels en kloosters bezocht. Soms was dit een zware reis vanwege de hoogte, daarom is het raadzaam om hierover goed geïnformeerd te zijn.

Pluspunten Sawadee

  • goede reis begeleiding

Minpunten Sawadee

  • accomodatie is soms iets minder.

Bezochte landen

  • Tibet
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Topreis (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Mazarine Bosch op 07 november 2018

Topreis. Alles was goed geregeld. Goede reisleiding. Als er wat was werd het meteen opgelost. Leuke plekken gezien. Was een bijzondere reis. Ondertussen al 3x meer terug geweest naar bali. Eenigste minpunt van sawadee dat we nog hebben moeten en nabellen wanneer de vliegtickets zouden binnen komen 2 dagen vpor vertrek. Maad werd meteen geregeld en zelfde dag nog in de mail

8,3
8 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
8 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
7 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • Goede reisleiding
  • Bijzondere plekken gezien
  • Leuke groep
  • Goed geregeld

Minpunten Sawadee

  • Vliegtickets waren laat

Bezochte landen

  • Indonesie
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige reisleiders (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Els Bobeldijk op 17 oktober 2018

2x een reis met Sawadee. Het waren mijn hoogtepunten: geweldige lokaties en de reisleiders waren uitermate kundig en goed op de hoogte van de omgeving. Prettige mensen in de omgang. Alles uitstekend geregeld.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
9 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • Namibië
  • Marokko
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

de reis die ge eens moet gedaan hebben in je leven!! (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Paul Renders op 17 oktober 2018

een zeer mooie reis .....alles oké ......maar een veel te groot land om in 30 dagen te doen veel te lange busreizen per dag
Australië moet ge minstens een jaar door trekken om rustig alles te ontdekken dat is onze mening

9,5
10 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
10 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
10 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • australie
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Unieke reis naar Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Erna Ketel op 08 oktober 2018

Makkelijk boekingsproces met weinig onduidelijkheden, heel goede app, prima hotels, goede deskundige reisleiding, gevarieerd programma waarbij je meerdere dagen Swaziland en Lesotho bezoekt. Het bezoek aan meerdere wildparken waarbij je de Big Five kunt ontdekken maken de reis compleet. Zelden zo'n complete reis gemaakt!

8,5
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
8 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
9 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • Venezuela
  • Indonesie
  • Maleisie
  • Thailand
  • Sri lanka
  • Peru
  • Ecuador
  • Galapagos
  • Australie
  • Nieuw Zeeland
  • Egypte
  • Gambia
  • Kenia
  • Zuid Afrika
  • Namibie
  • Botswana
  • Zimbabwe
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het prachtige Zuid-Afrika (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Lisanne Zandstra op 08 oktober 2018

Geweldige reisleiding en een prachtige reis door een mooi land. We hebben het mooie natuur en wildlife mogen aanschouwen. Zelfs de big 5 mogen spotten, maar natuurlijk ook veel meer andere prachtige dieren.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
9 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
7 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • alles geregeld
  • goed reisleiding

Minpunten Sawadee

  • soms een wel heel druk programma

Bezochte landen

  • Zuid-Afrika
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige reis (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Liesbeth Donkelaar op 08 oktober 2018

Prima reisorganisatie met actieve, ondernemende reizen. Alles goed georganiseerd met Nederlandse of plaatselijke reisbegeleiding. Prijs/kwaliteit verhouding is uitstekend. Veel afwisseling tijdens de reizen.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
8 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • niets moet
  • alles mag

Bezochte landen

  • Sumatra
  • Java
  • Bali
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers

Mooie herinneringen (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Patricia van der Meijden op 07 oktober 2018

Boeken is heel makkelijk en voor vragen kun je telefonisch terecht of je bezoekt ze op de vakantiebeurs. Mooie locaties, indien mogelijk met lokale reisleider. Ook wat langere reizen zodat je indruk krijgt van een land. Vervoer is altijd prima. Hotels en lodges ook altijd op mooie plekken. Veel gezien tijdens de reizen en toch nog tijd om even rust voor jezelf te creëren om alle indrukken te verwerken . Veel mooie foto's en herinneringen.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
10 Reisleiding
10 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • ze houden rekening met druktes in toeristische gebieden door vroeg te vertrekken
  • goede reisleiding
  • veel zien in relatief korte tijd
  • extra excursies buiten vaste programma zodat je het zelf zo uitgebreid kan maken als je wilt

Minpunten Sawadee

  • bij sommige reizen is het mss een goed idee om een verlenging aan het strand als optie te geven. na een lange reis met veel indrukken is aantal dagen strand een welkome verlenging

Bezochte landen

  • costa rica
  • nieuw zeeland
  • madagaskar
  • cuba
  • java
  • bali
  • lombok
  • vietnam
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooiste ervaring van mijn leven (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Debby Brill op 07 oktober 2018

Fantastische reisleider, chauffeur, luxe bus , mooie accommodaties en prachtig mooie plekken die wij zagen. Alles was perfect!! Ook de communicatie vooraf was heel fijn! Deze vakantie hebben wij als gezin beleefd en vergeten wij nooit meer!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
10 Reisleiding
10 Accommodatie(s)
10 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • swaziland
  • blyde river canyon
  • shewula mountain camp
  • st. Lucia

Minpunten Sawadee

  • de reis was perfect

Bezochte landen

  • zuid afrika
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kroon op mijn vakantie (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Lenny Ruiken op 07 oktober 2018

Ik heb de reis Kleine Sunda eilanden gedaan. Ik ben een liefhebber van Indonesië, de mensen, het eten en de veelheid van religies. Sawadee had alles in die reis gestopt en een goede gids eraan gekoppeld. Ik heb alles gezien wat ik graag wilde zien en dat was beloofd. Ook de soms primitieve overnachting in het bergdorp was een belevenis. De hotels of overnachtingen waren goed gekozen, soms minimaal, maar dat vond ik juist een leuke variatie. Dit was mijn tweede reis met Sawadee, die goed geregeld was. Vandaar dit keer ook gekozen voor Sawadee. Ik weet bijna zeker dat de volgende reis hier ook geboekt wordt.

9,3
9 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
10 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • zeer gevarieerd
  • religie
  • natuur
  • mensen

Minpunten Sawadee

  • geen
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Anders dan anderen (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door John van Genderen op 30 september 2018

5 keer op reis met dezelfde organisatie en 5 keer een topreis. Dan ben je dus met goeie organisatie op stap. Je maakt een reis, leert het land en de mensen kennen. Eet bij de locals, slaapt bij de locals en je maakt prachtige wandelingen. Tijd voor jezelf en tijd voor de groep. Er ff alleen tussenuit of gewoon met z'n allen. Reisleiders die weten waar ze het over hebben en je af en toe ook iets laten zien wat niet gepland was.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
9 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • Wandeldagen
  • contact met locals

Bezochte landen

  • Costa Rica
  • Nepal
  • Venezuela
  • Madagaskar
  • Peru
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldig! (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Ria Burghart op 30 september 2018

Eerst in februari naar Zuid-Afrika wat een schitterende en mooie reis was. Toen in september naar Indonesië wat zo mogelijk nog meer overtrof. We hebben genoten en alles klopte. Ik hoop nog vaak met Sawadee op reis te kunnen gaan want zij verzorgen droomreizen en wensen die uitkomen.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
10 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
10 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • Er wordt zoveel aangeboden per dag
  • als je overal aan meedoet op zo een dag ben je gesloopt maar
  • niets hoeft

Bezochte landen

  • Indonesie
  • Zuid Afrika
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Culturele, ontspannen reis (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Stephanie Ketting op 30 september 2018

Goede reisleiding met veel kennis over het land, mensen en cultuur. Combinatie tussen cultuur & natuur, actief & ontspannend was erg goed. Vervoer en accommodaties waren goed geregeld en naar verwachting.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
9 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • Goede informatievoorziening
  • kundige reisleiding

Bezochte landen

  • Indonesië
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen

Groepsrondreis door Namibie in hotels en lodges (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Liesbeth Dirks op 30 september 2018

Sawadee heeft voor de groepsrondreis door Namibië de organisatie PEAK uit Zuid Afrika ingeschakeld. Zij regelden het vervoer, de chauffeurs, gids, accommodaties etc. De reisleider is ervaren, is op de hoogte van gewoontes, tradities in eigen land, is goed opgeleid en kan direct inspelen indien er zich problemen voordoen. Kan door zijn eigen netwerk direct oplossingen regelen qua vervoer, accommodatie, alternatieve optionele daginvullingen.
In ons geval nodig vanwege chauffeurs die onbekend waren in Namibië (reisleider was daar wel bekend) tot 2 keer toe een oplossing moest zoeken voor lekke banden, vervanging moest zoeken voor zeer slechte accommodatie, een niet geplande optionele activiteit moest regelen op verzoek van de groep, etc.

8,2
8 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
8 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
7 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • inschakelen van organisatie in vakantieland. hierdoor ook de beschikking van een opgeleide gids die op de hoogte is van alle ins en outs in zijn eigen (vakantie) land

Minpunten Sawadee

  • vaker gebruik maken van reisleiders uit de vakantielanden zelf

Bezochte landen

  • China
  • Vietnam
  • zuid amerika
  • zuidelijk afrika
  • noord amerika
  • indonesie
  • thailand
  • cambodja
  • myanmar
  • midden amerika
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Costa Rica. Vriendelijke mensen en een mooie natuur. Bijzondere cultuur (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Anneke van Telgen op 30 september 2018

Mooie mix van natuur en cultuur. Prima accomodaties, mooie afwisseling tussen avontuurlijk en geriefelijk. Prima gids en chauffeur met veel kennis. Reis is ook een mooie afwisseling tussen wandelen en verplaatsen, en groeps gebeuren en vrije besteding. De reis bied ook keuze momenten.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
10 Reisleiding
10 Accommodatie(s)
10 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • kennis
  • afwisseling
  • prima accomodaties.

Minpunten Sawadee

  • geen

Bezochte landen

  • zuid Afrika
  • Costa Rica
  • IJslsnd
  • Jordanie
  • Thailand
  • Vietnam
  • Laos
  • Cambodja
  • Siberie
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Groepsrondreis Maya route (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Ido van Dijk op 30 september 2018

Goede duidelijke info op de website. Mooie app om tijdens de reis het dagprogramma nog even te bekijken. De website geeft uitstekende info om vooraf te kunnen bepalen of een reis aan je wensen zal voldoen.

9,2
9 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
9 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • Op website komplete info over de reizen: karakter
  • zwaarte
  • comfort
  • bezienswaardigheden
  • etc.
  • uitstekende reisleiders

Minpunten Sawadee

  • zou het niet weten

Bezochte landen

  • mexico
  • guatemala
  • honduras
  • belise
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers